Lik mamma eller......??

I lördags var vi på teatern och tittade på Erika som dansade på en discokonsert med ett storband som heter The Second Time. Det var väldigt bra musik, härliga discolåtar från 70-talet. Det riktigt gungade i bänkraderna när alla stampade takten till bla Cobacabana, i will survive och ett saturday night fever medley mm. Som toppen på allt detta fanns det härliga dansarna, Erikas dansgrupp från ABF hade blivit tillfrågade att vara med. Ojojoj vad duktiga de var och vilket jobb de måste ha lagt ner. Det är ingen lätt koreografi. När man ser henne så ,på scen uppträda så slår det mej alltid hur vuxen hon har blivit. Nu drar hela föreställningen vidare till Göteborg och Falkenberg men där kan Erika tyvärr inte vara med för hon har konfirmationsläsning då.
Igår var det det dags för Nora att visa sina färdigheter. Hon spelade en innbandymatch i pausen på den stora matchen, semifinalen mellan Warberg och Balrog. Nora tycker att det är så roligt att spela, hon springer och springer, hon gjorde 2 st mål. Men sedan står hon även och flummar lite emellanåt. Det var tydligen något väldigt intessant på storbildstvn när hon stod imål och märkte inte riktigt att det andra laget gjorde mål på henne.. ; )
Det var ju som sagt vår bröllopsdag igår med och vi hade planerat en lite grillning på kvällen för att fira men det blev sparbankhallen och noras innebandy istället men som någon så smart klämde ur sig kunde vi ju köpa en gillad korv där!!!!
Inte riktigt samma sak kanske så det blir grillning ikväll istället!! MUMS.

Spänningen fortsätter.....

Jag ska berätta en lite hemlighet..............
Jag har INTE läst färdigt 700-sidors kolossen och ändå börjat på en ny bok.
FY på mej, men jag kunde inte hålla mej längre. De andra böcker bara låg där och man kunde höra dem viska.......kom här och LÄS MEJ........bara bläddra lite. Så jag kunde inte hålla mej längre.
Det blev "Utan ett ord" nr 3 på listan. ÄN så länge verkar den bra. Den har kommit igång bra så den kommer nog väldigt snart vara utläst och då kan jag gå tillbaka till mitt gamla förhållande med 700-sidor.

Jag har fler deckar på lager. Jag lovade ju en längre lista innan. Så här kommer nr 4-6.

 nr 4. Läste "I de lugnaste vatten" förra året. Utspelar sig på Sandhamn. Hoppas denna är lika bra.


 Nr 5. "levande begravd" tyckte jag var jättebra men den som kom  efter "ett snyggt lik" var inte på samma nivå, så det är med blandade känslor jag ger mej på denna. Men den måste läsas...


 Den sista i raden jag vill rekommendera nu är denna bok. Utspelar sig i ryssland 1953 på Salins tid. Ouppklarade mord. Kan vara ett osäkert kort, kan vara bra men kan lika gäran vara usel. Utlåtande kommer....


Det var en gång...

....en påskaftonskväll den 30/3 1991.  Det var då jag träffade min stora kärlek . Det är alltså idag 18 år sedan jag träffade Jörgen. Det var en härlig partykväll på Oscars med mina vänner där vi lade märke till ett gäng killar i helt galna skjortar, 2 av dem hade t.o.m likadana bruna mönstrade exemplar. Bara det borde ha tänt varningsljus men istället blev det som en radar och vi var bara tvugna att gå fram och kommentera skjortorna. Det visade sig vara ett gäng göteborgskillar som var i Varberg för att hälsa på en lumparkompis. Och på den vägen fortsatte det.......
På våran 5 årsdag den 30/3 1996 gifte vi oss i Spannarpskyrka. Det är väldigt passande att ha årsdag och bröllopsdag på samma dag. En dag mindre att glömma av!!
Nu såhär 18 år senare står vi här med 2 barn, hus, bil och kanin!! Det är ett liv som jag inte skulle byta ut för något eller någon i hela världen.
I LOVE YOU!!!


Varför??

Varför kommer det alltid en uppsjö med deckare lagom till påsk?? Är det för att hjälp alla reklamare med att kläcka(?!) käcka annonsrepliker?? Som typ "hårdkokta deckare" eller "eggande spänning". Ja, jag vet inte. Det enda jag vet är att det börjar bli mycket att göra nu med att få läst allt man vill. Särskilt som jag håller på med 700-sidors kolossen fortfarande och jag vill gärna läsa klart den innan jag börjar med något annat, annars vet jag att det inte blir av att jag läser klart den. MEN det kliar i fingrarna och såhär ser min kölista ut just nu:
 Såklart nr 1, som jag väntat på denna, Ingen deckare visserligen men ändå vårens bok.....

 Nr 2. Efter läst den första boken som hette "pepparkakshuset" ser jag framemot denna deckare med förväntan.

 Nr 3. Helt ny författare, för mej ialla fall, men den verkar så spännande...

Nu måste jag hämta andan lite. Jag återkommer med 3-6 på listan inom kort.

På lördag ska vi titta på Erika som ska dansa på Teatern under en konsert. Vill Ni titta på repetionerna så finns det på
http://hn.se/ och webb-tv och inslaget heter TST goes disco.

tur att han inte tittade under sängen...

Idag har jag haft en fotograf här hemma som skulle ta en massa kort på huset för vi ska ju sälja det. Jag höll på i 3 timmar imorse med att plocka bort saker och prylar. Det mesta hamnade under sängen. Dator, skrivare, guitarhero gitarer t.o.m en skål med gul lök åkte in under sängen med en väldig fart. Tur att jag har ett stort överkast som går ända ner till golvet. Jag har aldrig haft ett sådant rent och städat hus. Det är roligt att ha det så men alla mina saker finns på konstiga ställen. Så det var en väldig tur att han inte ville ta kort  i klädkammaren, där tidningar fick samsas med diverse jackor, skor, innebandyklubbor, stolar och de fullt naturligt placerade schampooflaskorna. Måste komma ihåg att ställa tillbaka de i badrummet annars blir det jobbigt nästa gång man står med blött hår..
Trots att huset var totalt "blåst" på saker så fanns det ändå saker som jag var tvungen att flytta på som ex skulle man helst inte ha kort framme på sina barn. Hoppas korten blev fina. Vill ni se resultatet finns det på nätet någon gång imorgon eftermiddag. Gå in på www.hemnet.se välj Varberg och kryssa sedan i villa så kommer det förhoppningsvis. 




Så här fint har vi det på altanen på sommaren..




Åh, vad jag längtar tills allt är utslaget och grönt


Fina minnen

Igår var det begravningsgudstjänst för min pappa.
Solen lyste från en blå himmel och det var vår i luften.
Kyrkan var jättefint smyckat och jag kunde ränkat till ett 20-tal blomsterarrangemang. Så fina!!
Vi hade valt jazzlåtar som pappa gillade. Because of you och Unforgetable, passade perfekt. Det bästa var ändå när Erika ställde sig upp och spelade My heart will go on på tvärflöjt. Såååå fint. Då var man bra stolt som mor...
Det var en väldigt fin gudstjänst och jag känner att den ligger bevarad som ett ljust och fint minne i mitt hjärta. Och jag kommer att tänka tillbaka på den med värme och ta till vara på all kärlek man fått från så många människor.  Jag tror att pappa såg ner på oss och är mycket nöjd han oxå..

Brittisk spänning

Tänk er en mörk kväll, det blåser ute, ganska mycket så det viner runt knutarna på huset, några väl valda tänds ljus, en läslampa, såklart. Mjuka filten i soffan. vad passar bäst då om inte en riktig brittisk deckar. Det senaste tillskottet är en tegelsten från Elisabeth George "stråk av rött"



Det är ännu en gång dags för kommissare Lynley of scotland Yard att lösa en komplicerad mordgåta. Ett hett tips till dej som läser. Denna bok bör ej läsas liggande på rygg då den väger 1,1 kg och är på hela 700 sidor. Den vill man inte ha i ansiktet om man lyckas slumra till undertiden man läser. Aj AJ AJ. Jag har visserligen aldrig förstått hur man kan somna under tiden man läser. Antingen läser man eller så sover man!! Men min man är fullblodsproffs i den grenen. Han kan läsa, somna för att en tid senare vakna upp och fortsätta läsa på precis samma ställe han var på när han somande. Undra var man söker för det??! ; )
I allafall ska han inte läsa denna bok. Jag är ganska rädd om hans vackra ansikte.
Det enda som nu skulle kunna sabba min läsupplevelse är om nu VÅREN helt plötsligt skulle bestämma sig för att göra sitt intåg. Sol och deckare, skulle inte tro det. Det ska vara regn och storm!!!! hihi





 

livet tar och ger

I onsdags gick min älskade pappa bort, han hade bara varit sjuk ett kort tag. Det känns väldigt konstigt att han inte finns hos oss längre. Jag träffade honom i stort sett varje dag på jobbet. Han har lärt mej så mycket. Han hade en underbar humor, barnasinnet fanns nära tillhands, han älskade att få paket både på jul och vid födelsedagen. Han plågade oss långt innan om vad vi köpt. Men det han lärt mej mest är vikten av hårt arbete . 
Nu får han istället vaka över oss som vår speciella skyddsängel.



Ett stort glädjeämne i all bedrövelse är att min vän Sissi fick en liten tjej i Tisdags. Grattis min vän till söta Julia.

Ett verkligt påtagligt exempel på att där livet tas ifrån någon så ges det till en  annan. 




Idag kom den...

....efterlängtade kokboken med Per Morberg." Morberg: scenen, livet och konsten att laga mat " så heter den. Ikväll tänker jag gosa ner mej i soffan och sluka en massa härliga recept och anekdoter. Snart är även väntan över för er alla som väntar på sista delen om Edward och Bella. Så länge vi båda andas kommer på Fredag 6/3!!!!! I helgen har jag introducerat min dotter Erika i arbetets hårda värld. Hon har jobbat med mej på bokrean både lördag och söndag. Man märker att hon är i början av arbetslivet. Hon vill inte fika....(undra hur länge det håller i sig)...hon vill inte gå hem...(snart över det med)....hon har ett fast grepp om kassapparaten och hugger tag i ALLA kunder.....jag fick nästa slå mej fram till kassapparaten i söndags för att jag överhuvudtaget skulle få göra något själv. Hmm, undra om man kan omvandla den energin till hushållsarbetet hemma för henne oxå??!! Troligtvis inte!! Men man märket att hon hade jobbat hårt i lördags, hon gick hem och slängde sig i sängen med en gång. Helt slut.

RSS 2.0