välkommen våren och sommaren....

Idag hälsas ju våren och förhoppningsvis en härlig sommar välkommen. Det tänkte jag göra med en grill och ett glas rosé, kanske lite bubbel.......får se..

blev sugen på grillspett och hittade en härlig grillbok.

Där var många härliga recept och jag såg b.la grillad banan med punchpraliner i....den gamla klassikern, så gott.


Hoppas alla får en härlig valborg med god mat och trevligt sällskap.


Bild: Valborgseld


nyhet!!!!!!

Vad tycks om det nya utseendet på min blogg. Visst är det fint!!
Tack vare Jörgen är datorn forfarande intakt och jag har sluppit tvångströja...
Jag blir tokig när det inte fungerar som jag vill....och det är aldrig mitt fel...såklart....det är ju datorn.
Då träder lugnet i min tillvaro in i form av Jörgen och vips ett par minuter senare ser det såhär snyggt ut....



Nora i radio...

Ja, döm om min förvåning när jag och mamma är på väg i bilen för att äta lunch. Vi lyssnar i allasköns ro på hallandsnyheterna och plötsligt händer det.........
 
Reportern: Ja, nu är vi här på Furubergsskolan i varberg som idag har dansat en speciell dans pga av att det är dansens dag och nu står vi här med Nora Borsing. Tycker du det är svårt med dans??

Nora: Nej, jag över faktiskt varje tisdag!!!

Reportern: Men, dina kompisar tyckte ju att en rörelse  var jättesvår

Nora: Jaha, var det denhär med armen. den är lätt.

Barn i bakgrunden: Den är jättesvår...

Nora: DEN ÄR LÄTT, JÄTTELÄTT:...

Tänk va, jag lyssnar aldrig på radio halland annars och vad är oddsen på att jag och mamma sitter i bilen och sätter på radion PRECIS när det kommer.......

Vill ni lyssna själv på mitt lilla hjärta klicka nedan

http://www.sr.se/halland/nyheter/artikel.asp?artikel=2801411

sommarens sötaste..

Sommarens finaste bakbok är utan tvekan "sommarens söta"


Inte nog med att boken är som en litet sött bär till utseendet så är den full med recept allt ifrån pajer till saft och sylt.
mmmmm.......

Tänk vad fint den kommer att matcha boken jag har innan som heter "vinterns söta" i bokhyllan.


Även denna är superfin och innehåller en massa härlig recept för utedagar i skidbackarna samt för en lyckad jul.

Idag vill jag hylla min älskling på hans födelsedag!! PUSS PUSS PUSS. JAG ÄLSKAR DEJ.
Hur mycket han fyller?? Ja säg så här.....nästa är blir det 40-års fest. : )

superfrukost

Jag har alltid väldigt svårt att äta tidigt på morgonen. Mår gärna lite illa av det mesta. Så jag håller på att prova mej fram för att hitta något som jag både klara av att äta och göra iordning (är väääldigt morgontrött). Är ganska så trött på havregrynsgröt och så hittade jag ett recept i en annons för alpro soya. Det lyder som följer:

 2 bananer (tog bara 1 för jag har lite svårt med för mycket banan)
1st 125 gr alpro yofu (köps 4*125 gr) Jordgubb eller blåbär.
50 gr havregryn
100 gr hallon
3 dl alpro soya


Mixa till en smoothie och drick till frukost.

Den var faktiskt god så nu sak jag prova den ett tag för att se om det kan bli mitt nya frukostalternativ..


Go wildcats......

































I Lördags var vi på Göta Lejon i stockholm och tittade på High school musical. Den var superbra och Nora var så nöjd med allt. De som var med i musicalen var alla så superduktiga, sjunger kanon och dansen ska vi bara inte prata om...helt otroligt vad vissa kan göra med sin kropp.

High School Musical souvenirprogram Nora handlade såklart ett programblad

Nyckelband röd......och ett mobilband. Hon köpte oxå en collagetröja och en planch. Ja, mycket saker jag vet......men.......

http://www.highschoolmusical.se/galleri.html

Gå in på länken ovan så får ni ett litet smakprov på musicalen.

Sj sj gamle vän.......

Torsdag 16 April kl 9,42 tågstationen Varberg: Känner på mej att något är galet. Tåget ska gå kl 9,53 inget har kommit upp på spårtavlan ännu...Plötslig hörs det från högtalaren "mummel mummel sprak Göteborg mer mummel, ännu mer mummel" slut på meddelandet. Jaha vad fn sa hon?????? Något om tåget till Göteborg iallafall med VAD!!!!!! Går en sväng och kollar om det står något någonstans, men nej ingenting..... Klockan börjar närma sig 9,50 DÅ plötsligt händer det!!!! Rassel rassel på spårtavlan NY TID istället för 9,53 går tåget 10,21. Jaha det var just snyggt, vårt tåg från Göteborg till Stockholm går 10,37 och får inte SJ eld i baken så kommer vi såklart att missa det. Vår enda chans att hinna med stockholmståget är att slänga sig i en taxi och hoppas på det bästa. För det där med SJ och eld i baken är ju lika troligt som om att julen kommer innan midsommar!! Efter att ha haft en underbar taxichaffis som verkligen gjorde sitt allt för att vi skulle hinna så kom vi till stationen någon minut innan tåget skulle gå. Jag sa till Jörgen att han skulle betala så springer jag..."lägg dej över spåret" ropar han till mej. Istället för att lägga mej över spåret pratar jag med konduktören, eller biljettservice som Nora kallar de, och säger att tåget från Varberg var försenat så vi kommer med taxi och min man kommer springade där borta så snälla vänta.. Jaha, vem är det så frågar hon lite ointresserat. Ja det är han där borta med den rosa resväskan. Den synen är inte och leka med, en småspringade Jörgen med en stor rosa resväska efter sig. Konduktören såg minst sagt skeptisk ut, men vi kom med tåget ialla fall och det är det som är vikigast.
Vad lär man sig av detta?? JO..
Lita aldrig på SJ. Visst är det miljövänligt mm att åka tåg men det är inte bra för nerverna!!!!!

Naturligtvis hände det saker när vi åkte hem oxå men det tar jag en annan gång..
Ska även berätta om hur vi hade det i stockholm.

Glad Påsk!!

Idag har jag haft en härlig dag i solen och framför mitt favorit köksredskap Kitchenaid. Jag har bakat dumlemuffins och hallongrottor. Så smarriga båda två. Det behövs fyllas på i frysen inför våren och sommaren. Imorgon ska det nog bakas kärleksmums och kanske riddarbageriets sockerkringlor. MMMM 
Vi behöver lite färdkost när vi åker tåg till Stockholm på torsdag så jag ska nog baka lite frallor med. Vi ska titta på High school musicalen på Göta Lejon nästa lördag och Nora håller redan på att gå upp i atomer. Så förväntansfull hon är och går snart en på nerverna med allt tjat...; ) 
Det har varit strålande sol hela dagen så en lång stund tillbringades i solstolen läsandes "ängelns lek" som jag började på idag. Jag höll på att läsa " i den innersta kretsen" men jag kommer inte riktigt in i den så jag lägger ner den ett tag.  "Ängelns lek"  började däremot mycket lovande så den får nog följa med med till huvudstaden om jag inte läst ut den innan.
Nora sa till mej idag att hon vill leta påskägg i trädgården imorgon. Jag som trodde att hon var för stor för sådant så jag får väl hasta till godisbutiken imorgon. 


2 down 4 to go..

Nu har jag läst färdigt "utan ett ord" samt i helgen plöjde jag igenom "mamma pappa barn".
"utan ett ord" jättebra bok som kom igång väldigt bra på slutet med en upplösning man inte kunde ana. "mamma pappa barn gillade jag mer än den förrra, kanske därför jag läste ut den i lördags och söndag. Spännande deckare med 2 fall som till slut visar sig ha ett samband. Det bästa var att den slutade så att man förstår att det kommer flera böcker i serien.
Helgen har ju varit helt underbar med så härligt väder. Vi har varit och kollat in vår nygjutna grund till huset flera gånger. Tyvärr har det inte hänt något mellan gångerna vi varit där och det ser fortfarande så litet ut. Fast det är mkt större an vad vi har idag. Vi bor idag på 106 det nya blir 155.



Det är roligt att titta på folk som jobbar!! ; )

#"¤%&&(/ =(

AJJJJJJJJJJJJJJJJJJ. J--la grushel--tesvägar.
Igår när jag cyklade hem från jobbet körde jag vält.....och NEJ jag manuvrerade inte några stora maskiner utan jag körde omkull med cykelhel--tet. Ursäkta min ord men fn vad det gör ont!!!!!!!
Jag kom lugnt och försiktigt cyklades(o de som känner mej vet att det då går undan i svängarna) och skulle cykla in på våran gata. Det kom en bil och jag skulle bara bromsa in lite och släppa fram  bilen. Tyvärr har de inte sopat gatorna hemma hos oss än så allt grus ligger kvar på vägen så cykeln bara for iväg ifrån mej och jag for i marken. AJJJJJJ igen!!!
Det värsta är när man ramlar så är att man bryr sig inte om om man slog sig utan det första man tänker på är "hoppas    ingen såg mej" och man skuttar upp käck och lätt och säger att det "kändes inte alls", fast man helst skulle vilja lägga sig i fosterställning där på gata.  Jag samlade ihop mina utspridda saker på marken, vinkade glatt till barnen på lekplatsen och cyklade vidare som inget hade hänt. Väl innanför dörren fick Jörgen komma till undsättning och skadekontroll. Jag klarade mej undan med 2 uppskrapade händer och ett svullet knä. Så där får man väl var nöjd att det inte blev värre.  Jag fick arga ögat av Jörgen som tyckte att jag skulle sälja cykeln och aldrig cykla mera. Det var ju inte så längesedan jag gjorde en frivolt med cykeln i en nedförsbacke. Jag är jätteklumpig, jag vet, Jag brukar citera Magnus och Brasse och säga"att jag kan ju knappt gå snyggt i ett par mjuka tofflor"

RSS 2.0