Igår startade det!!

Igår startade årets stora händelse för oss i bokbranchen BOKREAN 2009. Det har varit så mycket snack om reans framtid både positivt och negativt så det kändes faktiskt lite oroligt inför gårdagen. Vi öppnade som vanligt kl 07,00 och då stod ett gäng utanför. Sedan tyckte jag att det strömmade in bra med folk hela dagen. Det som går mest är deckare och kokböcker, det har varit så i flera år att det är det som går bäst. Jag hoppas verkligen att rean inte försvinner för det är en sådan rolig och viktig händelse men man märker ju att det är inte riktigt lika stor uppsåndelse över det som det var för några år sedan. Då var det tvsändningar och tidningarsartiklar i överflöd. Jag har t.o.m hört talas om boklådor (som det så fint heter i plural)  som iår inte har köpt in reaböcker utan rear sitt ordinarie sortiment och behöver då inte vänta till den 24 utan kan börja när de vill. Det är lite synd för de hjälper ju till att sätta ännu en sten i reans redan tunga bagage om sitt varande eller inte.....  Antingen är man med till 100% eller så skiter vi i det......

http://tv.hn.se/player/play/80551

Missa inte detta roliga inslag från hallands nyheters hemsida. : D

Det var en annan stor dag igår oxå. Ja just det fettisdagen. Jag var och beställde semlor till jobbet på Lilla Träslövs bageri och de sa att de hade bakat 3000 semlor till idag. Helt otroligt 3000!. De sa oxå att bara idag säljs det ca 5 miljoner semlor över hela landet.Tänk vad folk mumsade i sig dessa godsaker igår. Jag tycker om semlor om jag får ta bort mandelmassan, för den tycker jag inte om. Det brukar bli ganska så kladdigt men det får det vara värt.

Igår var Erika med sin skola och åkte slalom i Ulricehamn. Det var första gången hon åkte slalom så man gick ju här hemma och var lite smånervös som mamma. Men det hade gått jättebra, hon hade bara ramlat 4 gr.(sa hon)  Kanske kan bli en ny skiddrottning. Lite sent kanske men vem vet!?!? Så nu byts nog min älskade solsemester ut nästa år till förmån för en skidresa istället. ATTANS!!!!!!! ; )

himmelska njutningar.....

Vi är ett gäng kompisar som har kvällar då vi spelar spel eller provar några nya upplevelser. Det var min och Jörgens tur att ordna något denna gången. Vi bokade en kväll på Tovedals, (www.tovedals.se)då vi skulle göra efterrätter. Och vilka efterrätter det blev.......... Vi är 8 st så vi delade in oss i 2 "lag". De klassiska lagen killarna mot tjejerna... Vi tjejer gjorde en havtornsmoussetårta med cilichokladtryffel.....mmmmmmmm... Killarna gjorde en hallonsuffle med hallonkompott och kardemummacremefraiche....
Det låter så mycket svårare än det faktiskt var. Det var ganska många moment i moussetårtan men det var inte så svårt. När desserterna var klara lade vi upp de fint på fat och fick avnjuta dessa i lugn och ro. Båda desserterna var mkt goda, killarnas hallonsuffle kändes väldigt fräsch och syrlig medans det var lite sting i chilichokladen men det lugnades ner av den milda havtornsmoussen. jag tror säkert att de båda desserterna kan komma att lagas här hemma i framtiden.
Väldigt mätta och belåtna tog vi oss hem till oss och spelade ett spel som heter "helt hysteriskt"  det gick ut på att man skulle gissa hemliga ord samtidigt som man skulle göra olika "tvång" ex skulle Robert säga kukkeliku varje gång efter jörgen hade pratat, Ken skulle krama sig själv medans personen till höger slog tärningen, Jörgen skulle kalla alla för Ullabella, Jag skulle säga kaffe någon?? innan jag slog. Ganska så roligt.
Män som funderar över en suffle
Män som funderar över en suffle.

Färdigt resultat......

Njut i kylan.

Varför inte passa på att njuta av februarikylan genom att ta hand om sig själv.  Då menar jag såklart att göra sig en god kopp kaffe...
 79;- kr på rean

......baka sig något härligt "chokladigt"
 99;-

.....och sätta sig tillrätta i favvo fotöljen med en härlig roman eller deckare...tex Prickskytten av Lee Child


Som vanligt gör Jack Reacher ingen besviken.

Detta var dagens recept på en lyckad dag......


Februari

Februari betyder ju oftast sportlov och skidåkning men för mej är det såklart BOKREA som gäller.
De närmsta 2 veckorna tänkte jag koncentrera mej på att ge tips på bra, spännande och roliga böcker som är värda att köpa på rean.
Den första jag vill tipsa om är en barnbok:
Boken om Gittan
En samlingsvolym med Gittan och gråvargarna samt Gittan och fårskallarna.
Så roliga böcker att läsa högt ur för era barn.

En av "måste"böckerna på rean är
Katedralen vid havet av Falcones
Bild på boken Katedralen vid havet Handlar om 1300-talets Barcelona. En mans liv från att han är liten pojk när katedralen börjar byggas till att han som välbergad man kommer tillbaka för invigningen. En jättebra berättelse om det hårda och tuffa livet på 1300-talet.

Jag ska inte släppa alla bra titlarna på en gång men en spännande, läskig deckare är
Levande begravd av Peter James
Bild på boken Levande begravd

Tänk att bli levande begravd på din egen svensexa och de som begravt dej råkar ut för en bilolycka på väg därifrån. Ingen vet var du är och luften börjar ta slut........

Ta några djupa andetag och läs denna spännande bok..

Sedan vill jag tillslut under viss påtryckning tala om att: jo då, min bror tog ortsgåtan i På spåret i fredags någon liten sekund innan mej. det var sn=essen i tyskland. Men jag är ingen dålig förlorare så jag ger honom "segern" , det kan jag unna honom. ; )

vaniljhjärtan

Jag älskar vaniljhjärtan. Jag har köpt formar, så jag tror att jag ska försöka mej på att baka ett gäng till helgen. Passar ju alldeles utmärkt med tanke på att det är alla hjärtans dag på lördag, då kan man äta extra många.
De godast jag någonsin har ätit har de på "flickorna lundgren på skäret" nere i skåne..........Mums. Som tur är finns det en bakbok med deras recept..



Nu till veckans ungdomsboktips:

För er som läst "hata romeo" av Rachael Wing
 En modern Romeo och julia historia...

.....så kommer nu en ny bok den 13 mars.
Denna gång är storyn oxå en shakespearemodernisering, nu är det "en midsommarnattsdröm"
handling: Holly är bästis med Wes och kär i Jonah. Eller? När midsommarnattens krafter sätter in är allt upplagt för förvecklingar. Romantiken flödar i ny härlig kärleksroman för alla unga chick lit-älskare

Herregud, så fel jag kan ha....

Jag har knappt hämtat mej än från torsdagens mordgåta som skulle lösas. Så FEL jag hade.
Jag var helt säker på att jag hade tolkat alla ledtrådarna rätt och lämnade mycket nöjd in mitt svar för att några minuter senare totalt drunkna i förnedringen av att det var galet..
Japp, min käre bror gissade såklart rätt.....
NÄR ska jag lära mej att inte gissa på den jag tror det är utan den jag INTE tror det är!!!!!!!!
Men maten var underbar, underhållningen var förstklassig och på det hela taget en mycket lyckad kväll.

För dej som vill läsa riktigt bra deckare hoppas jag att ni inte har missat Peter Robinsons böcker om Alan Banks
Den senaste heter "Kall som graven" och är riktigt bra.

Men har man inte läst någon av hans böcker kan man börja med "En ovanligt torr sommar."....

....så får man det i någorlunda rätt ordning..


Idag

Idag ska jag och några fler gå till fästningen och lösa en mordgåta. Ska bli spännande och lite läskigt, i den gamla fästningsmiljön. Tänk om väggarna kunde tala på det stället!! Så mycket hemska saker det måste ha hänt i de gamla fängelsehålorna. Jag kommer ihåg när man var på fästningen med skolan. Först skulle man gå ner i de mörka gångarna, långt ner under marken. Mörkt var det där....och unket....Sedan, som om det inte var nog ,så skulle man titta på bockstensmannen som på fanns på museet i ett mörkt rum med bara en litet ljus tänt så man såg skelettet riktigt ordentligt. Inte konstigt att jag sedan drömde länge om att bockstensmannen hälsade på mej. BRRR..
Är man sedan som jag som tror att det finns både spöken och andar, som vill oss både väl och ont, så gör det att sådana upplevelser blir ännu mer...ja, vad ska jag säga....skrämmade men ändå lite lockande. 

I alla fall, ikväll är det 3 rätters middag på Borggården.  Under tiden man äter får man se ett skådespel. Handlingen är som följer: Fem personer återvänder till sin barndoms by . Någon har bjudigt hem dem . Någon som vill leka samma lek de lekte som barn . men varför är de inbjudna, och framför allt.....av vem?
Vad kommer att hända...
INNAN KVÄLLEN ÄR SLUT...
 Sedan är det upp till oss att lista ut mördaren. Jag tycker att sånt här är väldigt roligt och jag brukar vara snabb på att lista ut mördare när man ser deckare på tv, tycker jag iallafall. Detta blir säkert mycket svårare men jag ska ladda upp med papper och penna och vara pigg och allert så får vi se om jag klara det. Hoppas att jag klara det innan Lars bara, annars får jag höra det i all evighet.....

Så länge vi båda andas

Så heter den fjärde delen av  Stephenie Meyers serie, som kommer på svenska den 12 mars.
Omslaget är så snyggt, det är alla, men den här är snyggast, tycker jag.

 Visst är det snyggt..

För alla er som inte har läst dessa böcker, gör det!! Även jag, som "vuxen", tycker att böckerna är bra.

För er som läst böckerna och vill ha en fin samlingsbox finns denna......
visserligen finns den bara på engelska  men visst är den snygg!!!!


En annan bok som kommer under våren, som jag bara måste visa är Per Morbergs bok
 En personlig kokbok från Per Morberg kommer den 3 Mars.
Denna får en självklar plats i min bokhylla i allafall...


ibland är det väl härligt...

....att bara få läsa utan att tänka. Vem var nu det?? Hur är de släkt?? Var inte de ihop?? Eller att man bara måste komma på vem som är mördaren redan efter 10 sidor för att visa att "det här kan jag minsann" och sedan bli totalt lurad i slutet ändå!!

Därför tänkte jag nu läsa Sophie Kinsellas böcker "en schopaholics bekännelser", "en shopaholic i New York" och "En shopaholic säger ja". För er som kanske inte har läst de än handlar de om Rebecca Bloomwood som bor i London i första boken men sedan åker till New York i den andra ( kan man nästan förstå av titeln). Hon har ett litet problem, Hon handlar mycket, men bara det hon verkligen behöver. Men det är mycket hon behöver...

Det ska bli skönt att bara få läsa och bli road, eller kanske oroad; ), utan att behöva lägga ner så mycket hjärnverksamhet.
När de tre är färdiga finns ju en fjärde "en shopaholic får en syster" som jag kan ge mej på.


Kände mej lite som en shopaholic igår när vi var och bestämde kök mm till vårat nya hus, Det vill jag ha....och det...och det..... Och naturligtvis är det alltid det dyraste alternativet jag väljer. Men fy f-n vad snyggt det blir!!!!!


valentin på g..

Som alla säkert vet är det snart "alla hjärtansdag". Lite tips att uppvakta din älskling, vän eller någon annan du tycker mycket om med. Varför inte köpa "A piece of cake" med Leila LIndholm, där finns många härliga  recept. Vem skulle tacka nej till att dela en plåt med kärleksmums med dej. Det behövs inte mycket för att få lite kärlek........eller ont i magen om man äter hela plåten på en gång. För äppelälskare finns en "american apple pie" (en sådan som man ser i ex Kalle Anka), den ser helt galet god ut. Har inte provat den än men snart är jag tvungen...
Det behövs inte mycket för att uppvakta på "alla hjärtans dag" det är omtanken som räknas och att man vet att någon tänker på en.....tycker jag iallafall.

En annan som har härliga tankar är Mark Levengood, hans bok" hjärtat  får inga rynkor" är så roliga att läsa och vill man höra hans underbara dialekt så måste man lyssna på ljudboken där han läser själv. Men en liten varning lyssna inte och ät kärleksmums samtidigt..risken att sätta i halsen är stor. ;)
ljudboken.

Sött från cult design..



Söndagskväll...

Äntligen!! Så var Nora lyckligt förälskad.........i sin nya mobil som hon fick av morbror Lars och moster Lynn. Hon har väntat hela dagen men nu är lyckan fullständig.
Den heter Sonyericsson W 302i. Snygg svart sak.....

Kalaset gick superbra, både barnkalaset igår och vuxen idag. Hon fick massa fina saker!! Noras kompisar är jättegulliga men jag tror inte jag är skapt för att ta hand om så många tjejer på en och samma gång. Jörgen däremot är helt naturlig och så bra med barn. Det är väl för att han är på en 9 årings nivå!! ;)

Jag vill passa på att rekommendera Lynn och Åsas blogg. De skriver om sin affär, där de säljer inredningssaker, krukor mm de är båda utbildade florister och väldigt duktiga på blommor.  Den heter videfine.blogg.se. Det finns en länk här vid sidan om

Imorgon blir en spännande dag, vi ska till varbergshus och diskutera inredning i vårt hus som snart ska börja byggas.. Många beslut ska tas ,men vi är rörande överens att det blir som jag vill.......för allas bästa. hihi Nej skämt åsido vi brukar ha väldigt lika smak, så det ska nog inte vara några problem. 

Nu är jag lite seg men jag tror att jag ska se beck filmen på 4:an sedan, tror inte jag sett den..



RSS 2.0